Arbeidsrecht advocaat in Groningen

Werknemer

Een werkgever kan om verschillende redenen de arbeidsovereenkomst willen beëindigen en u willen ontslaan. Bij Paul van Dijk Advocaat als arbeidsrechtspecialist in Groningen kunt een zekere en betrouwbare rechtsbijstand verwachten.

Dit kan omdat u na beëindiging van de arbeidsovereenkomst recht heeft op een transitievergoeding, die in plaats is gekomen van de ‘gouden handdruk’ en deze kunt u ontvangen als u minimaal twee jaar in dienst bent geweest en onvrijwillig uit dienst gaat.

In geval u uw werkgever een ernstig verwijt kunt maken met betrekking tot het ontslag, dan kunt u in de ontslagprocedure aanspraak maken op een aanvullende billijke vergoeding. Steeds  is van belang dat u goed wordt bijgestaan door een deskundige advocaat met expertise op het gebied van arbeidsrecht.

Bij beëindiging van een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden worden de afspraken omtrent het ontslag vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Van belang is dat u die altijd laat controleren door een arbeidsrecht advocaat te Groningen!

Daarnaast kan het u overkomen dat uit een uit de hand gelopen meningsverschil een arbeidsconflict ontstaat waardoor ontslag dreigt. In dat geval heeft u zo snel mogelijk een arbeidsrecht advocaat nodig die u kan adviseren in uw rechtspositie en u wijzen op uw rechten en plichten.

Denk ook aan een reorganisatie of economisch ontslag wegens financiële of bedrijfseconomische redenen is van belang dat aan de drie voorwaarden is voldaan voor een bedrijfseconomisch ontslag. Er moet ten eerste sprake zijn van een bedrijfseconomische reden; de juiste werknemer moet voor ontslag zijn voorgedragen en het moet niet mogelijk zijn om u te herplaatsen. Voor advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

In bovengenoemde omstandigheden wordt u vaak door de werkgever naar huis gestuurd met een ontslagvoorstel of een mededeling. Voor bijstand in deze ingewikkelde situatie bent u bij Paul van Dijk Advocaat in Groningen aan het goede adres voor rechtsbijstand in raad en daad.

Kortom, u kunt bij Paul van Dijk Advocaat in Groningen terecht voor de volgende zaken:

  • Beëindigen van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden
  • Ontslag
  • Transitievergoeding
  • Billijke vergoeding
  • Vaststellingsovereenkomst
  • Ontslag wegens reorganisatie of financiële of bedrijfseconomische redenen
  • Een arbeidsconflict
  • Disfunctioneren, enzovoort.

Ook staan wij u graag bij in geval van gesubsidieerde (pro deo, prodeo, kosteloos, gratis) rechtsbijstand via de Raad voor Rechtsbijstand: https://www.rechtsbijstand.nl/. Als zelfstandige arbeidsrecht advocaat in Groningen bepaalt Paul van Dijk de uurtarieven per geval en staat hij ook open voor een all-in benadering. Daardoor bent u vaak voordeliger uit dan bij andere advocatenkantoren.

 

Arbeidsrecht voor de werknemer.

Advies of hulp nodig? Bel ons nu!